Att sälja bil i Uppsala smidigt

Jag berättade förra veckan om att jag sålt min bil i Uppsala. Det var verkligen ett ämne som jag tänkte skulle gå förbi de flestas öron här. Jag nämnde försäljningen i förbifarten dessutom, så det var inte ens huvudtemat för inlägget. Döm av min förvåning så har frågorna och funderingarna kring att jag fick sälja min bil i Uppsala varit många. Idag ska jag därför tillägna hela inlägget åt att besvara dessa. Kanske krävs det ytterligare ett inlägg, beroende på om ni känner er tillfredsställda med svaren.

Så, jag sålde min bil i Uppsala och här kommer några av de vanligaste frågorna:

Varför sälja bilen i Uppsala?

I mitt fall var det ganska självklart: Jag sålde bilen i Uppsala eftersom att jag bor där. Det blir lite enklare så. Jag antar att det finns anledning att tänka sig att sälja bilen någon annanstans än i Uppsala – exempelvis i Stockholm. Många säger att man kanske kan få mer för kärran där. Samtidigt ska man då orka åka dit och krångla. Det är lite för mycket möda för ett alltför litet resultat, om ni frågar mig.

Jag valde att sälja min bil i Uppsala eftersom det blev smidigast så. Jag ångrar inte att jag gjorde på det viset utan känner snarare att det var skönt.

Sålde du bilen i Uppsala själv, som privatperson?

Nej, jag gick till en firma i Uppsala som är specialiserad på att sälja bilar som tidigare är använda. Detta är verkligen också något jag vill slå ett slag för. Det hela gick oerhört smärtfritt. Jag besökte dem och de genomförde en värdering av min gamle trotjänare. Jag fick ett pris som de tyckte att jag kunde lägga ut den för och så blev det. Ett par dagar senare kontaktade de mig och sa att bilen jag lagt ut till försäljning i Uppsala var såld. En oerhört succé rakt igenom!

Vilken firma fick sälja din bil i Uppsala?

Man ska akta sig för att göra reklam för företag både om man är sponsrad eller ej. Därför väljer jag att avstå från att säga namnet i själva inlägget. Kontakta mig via kommentarsfältet om ni vill veta så ska jag berätta. En ledtråd är att det är Uppsalas absolut bästa firma när det kommer till att sälja bilar. Kanske är det några som kan ta vilket företag det handlar om redan där.

Frågor? Ställ dem!