Om att anlita fönsterputs

Det är alltid skönt när man kan konstatera att man tagit ett bra beslut då facit finns i ens hand. Mitt facit utgörs av mitt hus – den villa vid vattnet jag köpte för ett år sedan – och mer specifikt när jag blickar ut över dess rena fönster. Jag ska dra bakgrunden snabbt så att ni fattar vad jag babblar om.

Jag utförde fönsterputs ungefär en gång i veckan förut. Ni kanske tycker att det låter något neurotiskt. Vem fan behöver köra fönsterputs en gång i veckan? Så kanske ni tänker. Om ni gör det antar jag att ni inte haft ett hus vid ett blåsigt och saltvattenpräglat vattendrag förut. Då hade ni nämligen sagt något annorlunda. Jag vet nämligen nu vad det innebär – i termer av fönsterputs – att ha ett hus vid vattnet. Det innebär ett jävla slit, för att uttrycka sig milt.

Ja, detta fick mig alltså att handla, att ta ett beslut. Beslutet var att anlita en professionell firma att utföra fönsterputsen åt mig. Detta kanske också är en orsak för er att misstänka att jag är lite besatt av rena fönster. Jag kan garantera er att ni hade övervägt samma sak om ni hade varit jag. Ni hade förmodligen dessutom landat i samma beslut angående fönsterputs. Det tror jag verkligen.

Nu har jag alltså fönsterputs-facit i min hand och det är en vacker syn. Alltså: Teamet från firman jag anlitat kommer en gång i veckan, varje tisdag för att vara exakt. Det är då jag är ute på golfbanan så det passar utmärkt. När jag kommer hem därifrån – ofta efter en ganska misslyckad runda – får jag njuta av resultatet av deras fönsterputs. Det är faktiskt en mycket trevlig tradition, nu när det har skett vid ett antal olika tillfällen.

Fönsterputsen är oerhört proffsigt utförd. Teamet gör ett otroligt bra jobb varje gång de varit hemma hos mig. Det bästa med allting är förstås att jag själv slipper lyfta ett finger. Trots detta får jag njuta av rena, fina och helt smutsfria fönster i hela huset. Det finns dessutom ganska många fönster så ni kan ju tänka er hur det såg ut när jag själv utförde fönsterputs. Med min onda höft, menar jag. Det var ingen vacker syn överhuvudtaget och jag vill faktiskt aldrig behöva genomföra det igen.

När jag sedan gjorde lite efterforskning bland grannarna visade det sig att det var fler som gått i samma tankar. Man kan alltså säga att jag var trendsättare när det gällde fönsterputs i hela området. Mängder av grannar kom tydligen på besök sist som teamet var över och putsade. Jag hoppas nästan att jag får någon slags provision. Eller kanske reducerad kostnad på min fönsterputs.

Är det så fel?