Roliga julklappar och så vidare

Hej igen,

Förra veckan fick ni åka med på en känslomässig berg-och-dalbana. Det är möjligen en överdrift men sanningen är att det har varit något som gäckat mig en längre tid. Jag talar förstås om min ångest inför jul. Inte ångest angående jul i allmänhet utan ångest över att hitta roliga julklappar till alla. Det är där jag fastnar. Jag bävar för att de klappar jag köper inte ska vara tillräckliga. Att jag skulle kunna ha gjort något bättre åt situationen. Det kan man kanske alltid men när det kommer till roliga julklappar – det är då min juloro slår till på riktigt.

Kan ni relatera?

Hur som helst. Idag tänkte jag presentera de roliga julklappar som jag hittills hittat till min familj. Ni får komma ihåg att detta utgår ifrån person. Det är roliga julklappar utifrån det perspektiv som personen i fråga kommer att öppna presenten.

Sambo

Min sambo är ett av Sveriges största matgenier utan att för den sakens skull känna till det. För att jag skulle få lite valuta för pengarna så tänkte jag passa på att köpa något till köket. Det är väl smart och en ganska rolig julklapp för den matintresserade? Det finns nämligen många saker som han vill införskaffa men inte vill lägga pengar på. Jag tänkte att det var ett ypperligt tillfälle att skämma bort honom lite. Det jag har köpt är en sanslöst stor och förhoppningsvis bra matberedare. Ni vet hur dyra sådana är va? Ju dyrare, desto roligare julklapp när det kommer till matlagning, eller hur?

Äldsta sonen

Fotbollen är det största intresset och det är ganska meningslöst att sikta in sig på annat. Roliga julklappar för honom har någonting med sporten att göra och i år fick det bli så igen. Vi kommer att åka, hela familjen, till Anfield i Liverpool och se på hans älskade klubblag. Är jag intresserad av fotboll? Inte ett endaste dugg. Jag tycker däremot att det ska bli otroligt roligt att åka dit också. Det jag inte har i fotbollsintresse har jag nämligen i intresse för The Beatles. Så detta kommer bli en rolig julklapp även för mig!

Nu hinner jag inte babbla om roliga julklappar längre utan måste rusa iväg. Jag hör av mig imorgon om ytterligare klappar jag köpt till familjen. Som vanligt: Ställ era frågor så länge så svarar jag så snart jag bara kan.