Familjen med hemstädning

Elisa och Thomas bestämde sig för sex månader sedan. Ett tredje barn hade blivit ett för mycket om man ville kunna sköta om hushållssysslorna maximalt. Det var bara så. Någonting behövde hända innan hushållet började krackelera i fogarna. Hemstädning var inte bara nödvändigt, det var ofrånkomligt.

De hade förstås börjat vissla och tassla om detta redan tidigare. Javisst, två barn är tillräckligt många för att behov av och samtal om hemstädning ska uppstå. De räknade på kostnaderna och konstaterade att de inte kunde ta ut svängarna. Inte där och inte då. Sedan dess har mycket hänt. Inte minst så har det alltså kommit ytterligare en familjemedlem. En väldigt liten sådan, men som orsakar ett otroligt stort behov av just hemstädning. Det skulle vara dags.

Nu, sex månader in i deras tid med hemstädning kan de se tillbaka och utvärdera perioden. De konstaterar att det finns flera positiva aspekter som bör lyftas.

Elisa har kunnat ta upp träningen igen i och med hemstädningen de får hjälp med. Bara en sån sak. Det kanske låter något bagatellartat men det är så hon måste göra för att må som bäst. Hon ser oerhörda fördelar med att få tid över till träning, och det får hon nu – i och med hemstädningen de har en gång varannan vecka.

Fördelarna för Thomas är också uppenbara. Det han saknar i träningsintresse tar han igen i intresse för naturen. Han älskar att vara ute och vandra i skog och mark, inte minst med barnen. Här har hemstädning varit otroligt gynnande. Han har getts oerhört mycket mer tid att gå på promenader, både längre och kortare. Barnen är med ibland och vissa gånger går han själv. Även om han inte är ute lika mycket som han var innan barnen kom så är det ändå en oerhört stor skillnad. Om inte annat så finns i alla fall möjligheten till att ströva ut nu i och med hemstädning. Möjligheten som knappt fanns tidigare.

Hemstädning har också varit gynnande för barnen. Detta eftersom det slipper bli väsen om vem som ska städa undan och vem som slipper en viss kväll. Man kan förstås tycka att barnen ska lära sig att städa alldeles oavsett om de har hemstädning – och det gör de. Bara inte under lika stora konflikter.